Når vi tar opp et lån så er det slik at vi alltid vurderer vår finansielle posisjon og kun låner en sum som vi greit kan betale tilbake. Nå er det imidlertid slik at lives sjelden blir som forventet, og det som kanskje så ut som greie avdrag kan raskt bli en byrde. For å komme over kneika er det mange som tyr til lånemeglere for å refinansiere gjelden sin – men hvordan kan dette hjelpe deg?

Se for deg at du tok et lån med 5 års nedbetaling for 3 år siden. Det betyr kort og godt at du allerede har betalt ned en betydelig del av lånet ditt, men så oppdager du at det begynner å bli vanskelig å betjene lånet. En lånemegler kan sikre deg en nytt lån på 5 år på det gjenstående beløpet ditt, og dermed får du betydelig mindre å betale hver måned. Samtidig har du muligheten til å innfri lånet akkurat når du måtte ønske det hvis økonomien din skulle bedres.

Resultatet er at du nå har 5 år på deg i stedet for 2 år til å betale ned gjelden din, og da blir som sagt avdragene lavere. Dette er kanskje ikke det smarteste økonomiske trekket, men det gir deg et kjærkomment pusterom og gjør det enklere for deg å holde deg innenfor budsjettet ditt.

En annen grunn til at folk refinansierer er å gjøre den økonomiske hverdagen enklere. Hvorfor ha ti forskjellige lån, kredittkort å avbetalingskjøp å betale på når du kan samle alle i én månedlig regning? Dette gjør budsjettering og fornuftig behandling av midlene på bankkontoen din betydelig enklere og det trenger heller ikke å følge med på en masse forskjellige kontoer fra forskjellige lånetilbydere. Husk også at du sparer inn alle gebyrene hvis du fjerner de andre lånene.

Gebyrene blir ofte undervurderte og man skal huske på et hver låneregning har et gebyr, og jo flere slike man har jo høyere blir den totale summen på gebyrene. Reduserer du for eksempel fra 10 til 1 transaksjoner i måneden kan du fort spare 500 kroner bare i gebyrer.