Når det gjelder økonomi og bruk av penger kan man vel knapt få nok av gode tips og råd. I denne artikkelen dreier det seg om nettsider og hvordan man kan skaffe seg slike for en så billig måte som mulig.

Det er utrolig hvor skriveglade vi faktisk er her til lands, og det å blogge/skrive på en egen nettside er ufattelig populært. Antallet blogger kan man vel knapt telle men at det er mange hundre tusen er det nok ingen tvil om. Noen bruker gratis bloggtjenester, mens andre velger å gå litt mer profesjonelt til verks. Hva man velger må man egentlig bare finne ut selv og det avhenger vel litt av behovet man har.

Det aller billigste er naturligvis å velge en bloggtjeneste, men da får du ikke ditt helt eget domenenavn å kose deg med. Det er dessuten veldig mange som har slike blogger og det blir vanskelig å skille seg ut fra mengden. Et annet alternativ er å bruke et designbyrå til å gjøre jobben, men dette vil naturligvis gi en betydelig større kostnad enn ved å velge gratisløsningen. Fordelen er at man får sitt helt eget domenenavn samt et design som blir akkurat slik som du vil ha det. Dette er en løsning som mange velger, til og med amatører, men man må nok regne med å cashe ut rundt 5.000 kroner for å få et slikt nettsted.

En annen populær løsning er rett og slett å kjøpe sitt eget domene hos en leverandør av dette, og deretter installere WordPress på det. WordPress er et publiseringssystem som er veldig enkelt å bruke, og der kan man velge mellom massevis av gratis design som man installerer med bare noen få klikk. Å poste innlegg er utrolig enkelt og er som å bruke et vanlig tekstbehandlingsprogram.

Man kan også leie folk til å spesialtilpasse dette designet slik at det blir akkurat som man vil ha det. Dette koster ikke så mye som for eksempel å designe en side fra bunnen, og man får allikevel en side som dekker de spesielle behovene man måtte ha.